Az én kedvenceim pedig..

Szeretem a cikkeimet. Ha nem szeretném őket, nem is tudnám megírni egyiküket sem. Mindemellett érdekes, hogy nem egyszer fordult már elő velem olyasmi, hogy míg én nem éreztem a legjobbnak, de azért publikálhatónak tartottam egy írásom, addig másoknak pont az a cikk nagyon tetszett. És amikor pedig jobban figyeltem arra is, hogy szélesebb körhöz szóljak, no az bizony alig keltette fel az emberek figyelmét. Így végül arra jutottam, hogy bár másoknak írok, mégis elsősorban magamnak – és ebből a kettősségből születnek meg a munkáim is.

A fentiek alapján pedig már biztos kitaláltad, hogy milyen kedvencekről is van szó. Bizony, azokat a cikkeimet választottam most ki, amik ilyen-olyan okokból kedvesebbek lettek a szívemnek – vagy épp emlékezetesebb hatást váltottak ki az olvasókból. Élményteli kikapcsolódást kívánok!

  • „Egyedül lenni sokak szerint kibírhatatlan. Szerintem pedig a magány lehet az maximum. Hiszen, amikor egyedül vagy, nem feltétlen vagy magányos, sőt az esetek többségében kimondottan jól érzed magad önmagad társaságában. De akkor, hogy is van ez a magánnyal és az egyedülléttel? (…)”

folytatás: Egyedül, de nem a világ ellen

  • „Útnak indulni mindig egy izgalmakkal teli pillanat, amit hetek, hónapok vagy akár évek várakozása előz meg. És ugyanakkor némi félelem is bennünk van, hogy vajon mit hoz majd az elkövetkező időszak. Azután hazatérünk és idővel újabb tervezésbe fogunk. Beindul a folyamat és egyszer csak azt vesszük észre, hogy változunk, az utazásaink hatással vannak ránk és ez nem csak a hazatérés utáni pár hétre vonatkozik, hanem beépül a mindennapjainkba is. Hogy engem miben változtatott meg az utazás? (…)”

folytatás: 8 dolog, amit az utazás adott nekem

  • „Biztos a Te életedben is volt már nem egy olyan személy, aki ideig-óráig melletted volt, majd egyszer csak az vetted észre, hogy nem része többé a mindennapjaidnak. Kapcsolatok, amik rövidebb-hosszabb ideig boldoggá tettek, tanítottak, kihívások elé állítottak, olykor nehézségeket okoztak, majd eltűntek. De kell-e ez ellen tenni bármit is vagy ez az élet rendje? (…)”

folytatás: Kapcsolatok szavatossági idővel

  • „Nemrég, a buszon ülve hallottam, ahogyan egy nagymama mondja a fiú unokájának, hogy ne sírjon, micsoda dolog az ilyen, ilyet csak a lányok tesznek, egy fiú erős, stb, stb.. Ahogy néztem a kisfiút, miközben szipogott és próbálta elnyelni a könnyeit, legszívesebb odamentem volna a nagyihoz, hogy megmondjam neki: Igenis sírjon az a szegény gyerek, ne fojtsa el a rossz érzéseket, ha fáj a lelke, mert így lesz belőle igazi kapcsolatokra kész felnőtt, aki ki tudja és meri is mutatni az érzéseit, nem pedig csak elrejteni azokat még a hozzá leginkább közelálló személyek előtt is. Aztán a busz haladt tovább, én nem mentem oda hozzájuk, a kisfiú pedig szépen lassan megnyugodott. (…)”

folytatás: Az igazi férfiak sosem sírnak?

  • „Az első TED (Technology, Entertainment, Design) konferencia 1984-ben zajlott le és bár egyszeri eseménynek szánták, azóta globális méretűre növekedett. Ahogyan a szlogen is mutatja „ideas worth spreading”, azaz gondolatok, melyeket érdemes terjeszteni, a szervezők fő célja a szórakoztató, de mégis inspiráló előadások létrehozása és minél szélesebb körbe történő eljuttatása. Ma már online elérhető minden TED előadás, és attól sem kell tartani, ha valaki nem tud angolul, hiszen a legtöbb videó már magyar felirattal is elérhető. (…)”

folytatás: 5 inspiráló TED előadás

  • „Valahogy az elmúlt évtizedekben egy dolog túlságosan is erősödik az emberekben, ami nem más, mint a bizalmatlanság. Riasztókkal szerelünk fel minden értékünket, kerítéssel vesszük körbe magunkat, amit csak lehet zárunk magunk körül – és, ahogy én látom, magunkban is. (…)”

folytatás: Vállalkozás építés – Bizalom nélkül nem megy

  • „Mindig is csodálattal néztem azokra, akik rendíthetetlenül mennek előre, hogy elérjék a céljukat. Persze itt nem a gátlástalanul cselekvő emberekre gondolok, hanem azokra a személyekre, akikben olyan erős a hit és a kitartás az adott céljukkal kapcsolatban, hogy lényegében esélyt sem adnak annak, hogy azt ne érjék el. Vajon hogyan csinálják? (…)”

folytatás: Hogyan neveld magad kitartásra?

Hogy tetszettek? Bízom benne, hogy Te is találtál köztünk olyat, amelyik megfogott. Ha pedig további tartalmakat olvasnál:

Szövegírással, közösségi média posztok készítésével, illetve weboldalkészítéssel kapcsolatban pedig keress bizalommal:

Facebook
LinkedIn

Ez is érdekelhet

Mit posztol(j)unk?

Ha tudatosan használjuk a közösségi médiát, bizony annak is jelentősége van, hogy mit posztolunk. Te tudod, mire figyelj oda?